Rengetegen voltak kíváncsiak A kőszívű ember fiai Közönségtalálkozójára - GALÉRIA

2024. 04. 16.

Az április 12-ei A kőszívű ember fiai előadás után közönségtalálkozót tartottunk az előcsarnoki kávézóban. Az eseményen részt vett a renező, Szikora János, valamint a szereplő gárda nagy része is. A késői időpont ellenére többen is voltak, akik csak a találkozó miatt jöttek el a Vörösmarty Színházba. 

A pénteki előadáson is brillírozó szereplőgárdából 8 színművész volt jelen a rendező mellett: Imre Krisztián, Kovács Tamás, Ionescu Raul, Fehér Diána Aida, Závodszky Noémi, Ballér Bianka, Varga Mária, Juhász Illés. 
Az eseméy elején a színház igazgatója bevezetőjében elmondta, miért éppen ezt a Jókai regényt dolgozták fel a színház dramaturgjával, Selmeczi Beával, mi volt a belső üzenet, amit át szeretett volna adni a történettel, valamint arról is beszélt hogy mi a célja egy ilyen közönségtalálkozónak: a nézői visszajelzések, a közös párbeszéd és a fehérvári színházi közösség megerősítése. 

A nézők soraiból több izgalmas kérdés is érkezett: esett szó különböző dramaturgiai megoldásokról - például Palvicz Ottó hiányáról; a Várkonyi féle filmmel való hasonlóságokról és külöbségekről; a színházi munkafolyamatokról; valamint az előads üzenetéről, kifejezetten az utolsó színpadképpel kommunikált szimbólumról. 

Voltak megmosolyogtató momentumok is, mint amikor Závodszky Noémi felkapott egy mikrofont és beült a nézők közé beszélgetni, Kovács Tamásnak mindig volt egy-egy hosszászólása, amivel humort csempészett a rendezvénybe, vagy éppen amikor Ballér Bianka második felvonás kezdetén látható jeleneteiről volt szó. 

Mindezek mellett olyan értékes pozitív visszajelzéseket kaptak az alkotók, amiből mindenképpen tudnak táplálkozni a jövőben: egy hölgy elmondta, hogy 14 éves unokájával jött megtekinteni a darabot, aki maga választotta az előadást és olyan hatással volt rá, hogy megjött a kedve többet színházba járni; többen megköszönték, hogy ilyen nézőpontból voltak bemutatva a szabadságharc eseményei; valamint elmondta egy úr, hogy mennyire örült, hogy egy többeknek száraz történelmi-irodalmi időszakot mennyire élvezhetően tálalta a Vörösmarty Színház. 

Az eseményen készült képeket a cikk alatti galériában tekinthetik meg.

Az eseményt moderálta: Kozma Botond

Fotók: Kiss László