Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

A Baradlay-család története a Nemzeti Színházban - Interjú a három fivérrel

A Baradlay-család története a Nemzeti Színházban - Interjú a három fivérrel2024. 05. 14.

A Vörösmarty Színház legújabb siker-előadása, A kőszívű ember fiai május 22-én a Nemzeti Színházban lesz látható! A produkcióról a három Baradlay fivért játszó színészt, Imre Krisztiánt, Kovács Tamást és Ionescu Rault kérdeztük: 

Tovább olvasom

DERZSI 70 - Akire legjobb barátai úgy hivatkoznak: “Legenda”2024. 04. 20.

 Ma ünnepli 70. születésnapját társulatunk színművésze, a Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész, Derzsi János. Ebből az alkalomból egy rövid szakmai portrén keresztül ünnepeljük meg a színészt, akit egy ország ismert meg legendás filmes szerepeiből és a színházban is. Továbbá, a Vörösmarty Színházban hozzá legközelebb állók köszöntik a művészt. 

Tovább olvasom
DERZSI 70 - Akire legjobb barátai úgy hivatkoznak: “Legenda”
Rengetegen voltak kíváncsiak A kőszívű ember fiai Közönségtalálkozójára - GALÉRIA

Rengetegen voltak kíváncsiak A kőszívű ember fiai Közönségtalálkozójára - GALÉRIA2024. 04. 16.

Az április 12-ei A kőszívű ember fiai előadás után közönségtalálkozót tartottunk az előcsarnoki kávézóban. Az eseményen részt vett a renező, Szikora János, valamint a szereplőgárda nagy része is. A késői időpont ellenére többen is voltak, akik csak a találkozó miatt jöttek el a Vörösmarty Színházba. 

Tovább olvasom

“Ebben az egyre nagyobb őrületben próbálunk megúszni” - Interjú Sághy Tamással a Ne most, drágám! című bohózatról2024. 04. 12.

Április 6-án mutattuk be a Ne most, drágám! című bohózatot, Telihay Péter rendezésében. John Chapman és Ray Cooney brit szerzőpáros vígjátéka egy exkluzív londoni szőrme szalonban játszódik, ahol egyik bonyodalom követi a másikat: szekrénybe bújtatott szeretők, ablakon kihajított ruhadarabok, szerelmi sokszögek, fergeteges humorral fűszerezve. Az előadásról a próbafolyamat közben beszélgettünk az egyik főszereplővel, Sághy Tamással.

Tovább olvasom
“Ebben az egyre nagyobb őrületben próbálunk megúszni” - Interjú Sághy Tamással a Ne most, drágám! című bohózatról
A kőszívű ember fiai - Selmeczi Bea, dramaturg írói naplója

A kőszívű ember fiai - Selmeczi Bea, dramaturg írói naplója2024. 04. 12.

Regényt színpadra adaptálni nem egyszerű feladat. Főleg akkor, amikor Jókai Mór grandiózus művéről, A kőszívű ember fiairól van szó. Ezt a feladatot kapta a Vörösmarty Színház produkciójában Selmeczi Bea, dramaturg, aki Szikora János, rendezővel együtt írta meg a darab szövegkönyvét. Azóta nagy sikerrel mutattuk be az előadást a nagyszínpadon, Bea pedig egy írói naplót készített, amiben bemutatja, hogyan lehet egy ekkora kihívást megugrani, a koncepció megalkotásától, a húzásokon és kutatásokon keresztül egészen a próbafolyamatok végéig. 

Tovább olvasom

Interjú Keller Jánossal, a “Volt egy fiú…” SZÉCSI PÁL ‘80 produkció kapcsán2024. 03. 25.

Keller János már az idei Nőnapi koncertjén beharangozta készülő produkcióját pár dallal, március 27-én pedig be is mutatja a Vörösmarty Színház a “Volt egy fiú…” SZÉCSI PÁL ‘80 című előadást, a Kozák András Stúdióban. A koncert-színházi produkció az ikonikus énekes slágerein keresztül egész életéről szól. Keller János úgy szerkesztette meg a számok közötti prózai szövegeket, hogy azok megfogalmazzák azt a titkot, amitől Szécsi Pál a mai napig prominens tud maradni. A koncepció megszületéséről és Szécsihez való kapcsolatáról is beszélgettünk a színművésszel.

Tovább olvasom
Interjú Keller Jánossal, a “Volt egy fiú…” SZÉCSI PÁL ‘80 produkció kapcsán
Bemutatkozik a Vörösmarty Színház társulatának legújabb tagja! - Interjú Decsi Edittel

Bemutatkozik a Vörösmarty Színház társulatának legújabb tagja! - Interjú Decsi Edittel2024. 02. 21.

Új társulati tagot köszönthetünk a 2024-es évtől! Decsi Edit itt nőtt fel Székesfehérváron, gyerekszereplőként többször lépett fel a Vörösmarty Színház színpadán, legutóbb pedig már a legfrissebb bemutatónkban, a Csongor és Tündében is láthatta a közönség, Ledér szerepében. Most már tapasztalt színésznőként szerződött Fehérvárra, erről és a hazavezető útról beszélgettünk társulatunk legújabb tagjával, Decsi Edittel.

Tovább olvasom

“A becsület a legjobb üzlet.” - Interjú Szikora Jánossal A kőszívű ember fiai előadásról2024. 02. 16.

Jókai Mór grandiózus regényét, A kőszívű ember fiait a székesfehérvári Vörösmarty Színházban állítják színpadra. A mindannyiunknak ismerős történetből készülő előadás rendezője, a teátrum igazgatója, Szikora János. A próbafolyamatokat megelőzően beszélgettünk az igazgató úrral az előadás koncepciójáról, üzenetéről. 

Tovább olvasom
“A becsület a legjobb üzlet.” - Interjú Szikora Jánossal A kőszívű ember fiai előadásról
Szikora János személyes visszaemlékezése Szurdi Miklósról

Szikora János személyes visszaemlékezése Szurdi Miklósról2024. 02. 12.

Tovább olvasom